Cocon transformatie

De cocon als een ruimte waarin een entiteit transformeert naar een andere manier van 'zijn'. De ruimte die de cocon biedt is beperkt, de bewegingsvrijheid is dienovereenkomstig klein. Afhankelijk van het materiaal waar de cocon van is gemaakt zijn er meer of minder beperkingen. Die beperkingen leiden tot een nieuw inzicht in het eigen bestaan als de persoon of de personen in de cocon zich aan die beperkingen kunnen overgeven. Na het transformatieproces ontstaat de noodzaak om zich van die beperking te ontdoen en de nieuwe identiteit te exploreren.Het transformatieproces kan solo plaats vinden of met een transformatiepartner in de cocon. Bij een duo transformatie vindt er een non verbale uitwisseling plaats. Rhizome Lee (Butoh leermeester uit Dharamsala) noemt dat 'resonantie'.
Levende sculpturen bij Werkman manifestatie in Groningen

Levende sculpturen bij de receptie

Voorstelling bij Cityart Rotterdam


Begeleide duo meditatie

Begeleide duo meditatie

Performance met dans, viool en stem

Performance live electronics en cocondans
Dit concept is één keer voor publiek uitgevoerd
Het oefenen van de cocon performance in de tuin van één van de dansers.
Deze performance is gedaan bij de opening van een beeldententoonstelling in een galerie

Deze performance is uitgevoerd in galeries, festivals en manifestaties, maar in wisselende samenstelling. In Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eke-Nazareth (België) en Parijs.

Spannende performance
Deze performances zijn heel spannend om uit te voeren, de dansers kunnen het toneel niet overzien. Daarom moet de plek van optreden van te voren goed in geheugen opgenomen worden. Als er twee dansers in één cocon optreden moeten die heel goed op elkaar ingespeeld zijn. Bewustzijn van de eigen en andermans positie is uitermate belangrijk om te voorkomen dat er één een kopstoot of ongemakkelijke elleboogprik uitdeelt.

Boekingen
Voor deze performance is een klein speeloppervlak al voldoende. Daardoor kunnen de coconperformances op heel veel verschillende plaatsen uitgevoerd worden. U voegt al een onvergetelijk element aan uw manifestatie toe vanaf € 200 excl. reis en verblijfkosten en BTW. Die prijs geldt voor 2 optredende dansers. In Groningen hebben wij een serie van 5 levende sculpturen op verschillende plekken van het gebouw, gedurende een hele avond, laten optreden tussen de gasten van het evenement.
De eerste levende sculptuur bevond zich bij de receptie.
Illuma, perfo op de ijskelder bij Paleis Soestdijk
cocon art
Cocon performance op een basisschool in Tilburg
Cocon art
Vacuum cocon
Licht vacuum in mylar
Studio opname

Perfo tijdens art-event

Geen opmerkingen:

Een reactie posten