Performances in installaties

Een aantal performances van KONPAKU worden uitgevoerd in een installatie. Voor een gedeelte dat los te plaatsen installaties, zoals kleine podia met lichteffecten, statieven om materialen op hoogte te brengen. Daarnaast installaties die op de voorstellingsplaats opgebouwd moeten worden. Daarvan zijn de met elastische stof beklede muur en manshoge box de bekendste. In verband met de windbelasting kunnen die installaties meestal niet in de open lucht gerealiseerd worden.

Fractale reizen

Performance met één tot > drie dansers
Duur: tot 45 minuten
Speelplek: = of > 15m2

Een muur van 2 1/2 meter hoog en een lengte van plusminus 4 meter bespannen met witte lycra om een verticaal frame. Voor en achter het frame DMX gestuurde LED pars en aan de voorzijde een wide throw beamer aan een laptop computer. De dansers, gekleed in witte zentai pakken, bewegen voor en achter de lycra wand. Op het geheel worden de fractal video’s geprojecteerd. Fractals representeren de herhalende elementen waaruit de kosmos en uiteindelijk wijzelf zijn opgebouwd. Een wiskundige benadering van onszelf als onderdeel van de wereld.

Een variatie op deze performance is gebruik van een wifi camera in deze installatie. Het publiek wordt live gestreamd op het tafereel, of de camera neemt beelden op van opgestelde entiteiten als een beeldhouwwerk, bijeengezochte attributen en/of een danser/danseres die langzaam op de vloer beweegt terwijl de camera hen van dichtbij volgt. De opname/projectiemogelijkheden zijn legio.

Deze performance is ook uitgevoerd met een manshoge box bespannen met lycra stof. Deze box is aan de achterzijde voor de dansers toegankelijk zodat zij de stof van binnenuit kunnen vervormen met hun lichamen. De box was opgesteld voor een witte muur.
 

 

 

Confrontatie met het vegetatieve


De beschrijving van deze performance van drie dansers en een vacuum installatie is hier te bekijken: link naar deze performance

Geen opmerkingen:

Een reactie posten